• KERAMEIKON

  • ART

  • Current
KERAMEIKON, Hrvatsko keramičarsko udruženje

je neprofitna umjetnička organizacija keramičara, lončara, likovnih stručnjaka, galerista, ljubitelja keramike, institucija, asocijacija i svih drugih zainteresiranih za promociju i unapređenje keramike kao specifične vrste umjetnosti.

Članovi
Udruženja su istaknuti keramičari iz Hrvatske ali i inozemstva.

 
Photo
KERAMEIKONOVA Zbirka suvremene svjetske keramike gostuje u Krapini

Prije dvanaest godina grupa varaždinskih entuzijasta kojima su se pridružili i drugi umjetnici iz Hrvatske ali i Gustav Weiß, keramičarska legenda iz Njemačke, osnovala je KERAMEIKON, Hrvatsko keramičarsko udruženje.
U neprofitnoj organizacija keramičara, lončara, likovnih stručnjaka, galerista, ljubitelja keramike i svih drugih zainteresiranih za promociju i unapređenje  keramike kao specifične vrste umjetnosti, okupile su se snage koje su si postavile vrlo visoke ciljeve koje uspješno ostvaruju organiziranjem tečajeva, seminara, škola, kolonija, radionica i drugih oblika edukacije, s posebnim naglaskom na mlade,  organiziranjem domaćih i međunarodnih izložbi, te cijelim nizom drugih aktivnosti.
Tokom godina nastala je vrlo značajna i vrijedna KERAMEIKONOVA Zbirka suvremene svjetske keramike koja sadrži više od 230 doniranih djela sa svih kontinenata. Sva djela  prošla su
stručnu selekciju ili su nagrađivana na KERAMEIKONOVIM međunarodnim izložbama, posebno na izložbi CERAMICA MULTIPLEX.

Zbirka se u ciklusima, stalno izlaže u KERAMEIKONOVOJ Galeriji K10
u Kukuljevićevoj 10
u Varaždinu.

Od 7. rujna do 15. listopada 2013. dio Zbirke ugošćuje Pučko otvoreno učilište Krapina i njegova Galerija grada Krapine.
Za tu priliku  Blaženka Šoić Štebih i Danijela Pičuljan
pripremile su i postavile djela 45 umjetnika  iz 21 zemlje svijeta i Hrvatske. Sve su to radovi koji su donirani Zbirci 2012. godine a sami po sebi govore koliko je keramika uzbudljiva, raznovrsna i posve specifična vrsta umjetnosti. Radovi će publici pružiti priliku da upozna najrazličitije autorske pristupe kao i raznovrse tehnike izrade keramike. Današnja velika mogućnost brze komunikacije omogućila je KERAMEIKONU, Hrvatskom keramičarskom udruženju da se na  području keramike poveže sa gotovo  cijelim svijetom ali i da keramiku i u fizičkom smislu približi našoj kulturnoj javnosti jednako kao što informaciju o aktivnostima hrvatskih keramičara putem svoje mrežne stranice www.kerameikon.com  pronosi svijetom.

DOBRO DOŠLI NA OTVORENJE IZLOŽBE U ATRIJU  GALERIJE GRADA KRAPINE, U SUBOTU, 7. RUJNA U 19,30 SATI U !

Detaljno...
Photo
Izložba Ane Ereš - Moja Afrika

ANA EREŠ - MOJA AFRIKA

izložba keramike od 31. 08. do 30.09.2013.u izlozima KERAMEIKONOVE Galerije K10, u Kukuljevićevoj 10 u Varaždinu.

Rođena  1947. godine u Donjem Kraljevcu, umjetnica živi i radi u Varaždinu. Likovnim stvaralaštvom bavi se tridesetak godina izražavajući se u akvarelu na papiru i svili, ulju na platnu, pastelama, ponekad u vitraju, a zadnjih desetak  godina i u keramici. Izlagala je na četiri samostalne i na stotinjak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.
Članica je LUVA, LUČA i KERAMEIKONA, Hrvatskog keramičarskog udruženja.
«Ana Ereš svoje je utiske iz Afrike pretočila u šarenu igru boja, otvorene kompozicije raznovrsnih oblika i razigrane plohe stiliziranih motiva. Obrisi Aninih sferičnih predmeta ilustriraju duboko urezanu priču koju nam razotkriva u svojoj novoj keramičkoj kolekciji Moja Afrika.»
(Maja Mustač, studentica 5. godine povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci)

DOBRODOŠLI NA OTVORENJE IZLOŽBE 31. KOLOVOZA U 19 SATI!

Detaljno...
Photo
Članovi KERAMEIKONA izlažu u Istri

Sedamnaest odabranih keramičara,članova KERAMEIKONA,Hrvatskog keramičarskog udruženja:
Suzana Baljak, Štefanija Baranašić, Spomenka Bošković, Željka Bračko, Vilena Bruketa Matković, Ana Ereš, Bernardica Gršić, Drago Jančić, Gordana Labaš, Nataša Ninić, Vlasta 
Pastuović Aleksić, Sanja Perko,Danijela Pičuljan,Snježana Pokos Vujec, Karmen Šarman, Blaženka Šoić Štebih i Marija Višić Guina,
izlažu svoje radove u Zavičajnoj galeriji  Josip Crnobori u Banjolama

od 19. srpnja do 21. kolovoza 2013. u sklopu manifestacije 5. dani stvaralaštva koja se osim u Banjolama odvija i u Medulinu, Pomeru, Puli i Vodnjanu u organizaciji  udruge ART STUDIO i Igor Fabrisa.

 Izložba će se otvoriti 19. srpnja u 21 sat.

Detaljno...
Photo
U BOTANIČKOM VRTU U ZAGREBU IZLAŽU KERAMIČARI

DANI ZELENOG JURJA – od Jurjevske grančice do Ivanjskog cvijeća

Tako je nazvana skupna, tematska i žirirana izložba članova ULUPUHOVE Sekcije za keramiku,
staklo i porculan.

Izložba koja će se otvoriti
u srijedu, 19. lipnja 2013. a postavit će se u zagrebačkom
Botaničkom vrtu  na Marulićevom trgu 9a.

Izložba se može razgledati do 27. lipnja, u radno vrijeme Botaničkog vrta:
ponedjeljkom i utorkom od 9 do 14,30 sati, od srijede do nedjelje
(uključivo nedjeljom i praznicima) od 9 do 19 sati.
Ulaz je slobodan.

 
Autor koncepcije i kustos izložbe je Josip Barlek a izlažu slijedeći umjetnice:
Andrea Bassi,
Ivančica Cvitić Znidarčić, Nadica Eichhorn, Đurđica Horvat, Pamela Ivanković, Vlasta Jarnjak, Nataša Kabalin, Željka Korbar, Andrea Kržišnik Pušić, Lidija Maček Stanić, Neva Prpić, Karmen Ptičar, Kristina Rob, Blaženka Šoić Štebih i Marina Tudjina Badurina.

Detaljno...
Photo
Izložba Željke Bračko u Varaždinu

Pod intrigantnim naslovom
U KERAMEIKONU se nosi keramika  - Keramika kao "fashion"?
svoju prvu samostalnu izložbu održat će Željka Bračko, članica ULUPUHA i dopredsjednica KERAMEIKONA, Hrvatskog keramičarskog udruženja.
Svoj nakit i keramičke aplikacije na odjevnim predmetima keramičarka će inspirirana svojim gradom Varaždinom, izložiti u izlozima KERAMEIKONOVE Galerije K10 u Kukuljevićevoj 10, u središtu varaždina,
od 12. do 30.lipnja 2013. godine.
Umjetnica je rođena u Varaždinu a a keramikom se bavi od 1996. godine. Znanja o toj specifičnoj vrsti umjetnosti stjecala je kroz višegodišnje tečajeve u Studiju za keramiku Blaženke Šoić Štebih.
Članica je KERAMEIKONA od 2002. i ULUPUHA od 2008. godine. Izlagala je na žiriranim, skupnim domaćim i međunarodnim izložbama. Živi i radi u Varaždinu.

Detaljno...
Photo
Nagrada Ljubici Jocić Knežević u Faenzi

Poznati su rezultati izbora međunarodnog žirija 58. nagrade Faenze
koji je odabrao  najbolje sudionike ovogodišnje međunarodne izložbe keramike koja će se od 26. svibnja do 22. rujna održati u Faenzi.
Među nagrađenima je i donatorica KERAMEIKONOVOJ zbirci suvremene svjetske keramike Ljubica Jocić Knežević.
Dodijeljena joj je nagrada pod nazivom The CERSAIE Prize za rad  "Analysis and implementation of the global game plan" koji čine porculanske plocica i uokvirene u stare drvene okvire za goblene.

Detaljno...
Photo
Održana Godišnja skupština KERAMEIKONA

U petak, 26. travnja 2013. godine, s početkom  u 18 sati, u novom,  privremenom prostoru KERAMEIKONA, Hrvatskog keramičarskog udruženja u Kukuljevićevoj 10, održana je redovna  Godišnja skupština.

Detaljno...
Photo
KERAMEIKON potpisao Sporazum o suradnji s Gradom Varaždinom

U petak, 26. travnja 2013. godine, dogradonačelnica grada Varaždina Natalija Martinčević i predsjednica KERAMEIKONA, Hrvatskog keramičarskog udruženja, Blaženka Šoić Štebih, potpisale su u Gradskoj vijećnici Sporazum o poslovnoj suradnji.

Detaljno...
Poziv na Godišnju skupštinu

Poziv na Godišnju skupštinu

Pozivaju se sve članice i članovi KERAMEIKONA, Hrvatskog keramičarskog udruženja da dođu na Godišnju skupštinu koja će se održati 26. travnja 2013. godine u 18 sati u novom prostoru Udruženja, u Kukulje vićevoj 10 u Varaždinu

Photo
Izložba Rosemarie Benedikt u Beču

Počasna članica KERAMEIKONA, Hrvatskog keramičarskog udruženja, Rosemarie Benedikt, velika austrijska umjetnica keramike i stakla otvara 24. travnja 2013. od 17 do 20 sati
izložbu pod naslovom  AMAZING WORLD Murano 2012/13
Izložbu radova nastalih kroz dvije godine na venecijanskom otoku
Muranu organizira
galerija Kovacek&Zetter GmbH, Stallburggasse 2,
u Beču
a može se razgledati od 25. travnja do 1. lipnja 2013.

Detaljno...
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
19.03.2024 - 10:44