• KERAMEIKON

  • ART

  • Current
KERAMEIKON, Hrvatsko keramičarsko udruženje

je neprofitna umjetnička organizacija keramičara, lončara, likovnih stručnjaka, galerista, ljubitelja keramike, institucija, asocijacija i svih drugih zainteresiranih za promociju i unapređenje keramike kao specifične vrste umjetnosti.

Članovi
Udruženja su istaknuti keramičari iz Hrvatske ali i inozemstva.

 
Photo
7. Međunarodni bijenale keramike grada Kapfenberga

Na 7. Međunarodnom bijenalu keramike u austrijskom gradu Kapfenbergu između mnogobrojnih prijavljenih kandidata međunarodni žiri je odabrao i radove dvije hrvatskih umjetnica : Danijele Pičuljan i Blaženke Šoić Štebih.
Izložba se odvija pod naslovom INSIDE OUT
od 30. rujna do 6. studenoga 2011.

Nakon Kapfenberga  izložba će se u organizaciji KERAMEIKONA, postaviti u Varaždinu, u Palači Herzer Gradskog muzeja Varaždin
 od 3. do 31. prosinca 2011.

Detaljno...
Photo
Ex tempore u Piranu


XII. Međunarodni Ex tempore keramike održan je u Galeriji Herman Pečarič u Piranu od 18.rujna do 3.listopada 2011.Od 68 prijavljenih radova ovogodišnji stručni žiri za izlaganje je izabrao 31 rad. Izložba je postavljena u Galeriji Herman Pecarič.

Dodijeljene su 4 raspisane nagrade:
Nagrada za najizvorniji rad Tanji Krstov iz Slovenije,
Grand Prix XII Simchi Even Chen iz Izraela,

više puta nagrađivani umjetnik Mladen Ivančić iz Hrvatske dobio je Veliku otkupnu nagradu a dvije počasne diplome Guilia Bertolini
i Elvira Vera Mauri iz Italije.
Otkupna nagrada pripala je Kristini Ruter.
Na izložbi su sudjelovali slijedeći umjetnici iz Hrvatske:
Vesna Aralica, Suzana Baljak, Željka Bračko, Kornelija Dretar, Mladen Ivančić, Nada Šoštar i Klaudija Vukman.

Detaljno...
Photo
Izložba Marije Geszler Garzuly

Nakon što će od 4. rujna do 31. listopada 2011. u Muzeju keramike Westerwald (Keramikmuseum Westerwald, Höhr Grenzhausen)
održati izložbu pod nazivom WOMAN LINE 2011, poznata mađarska keramičarka i počasna članica KERAMEIKONA,
Maria Geszler Garzuly otvara 18. studenoga 2011. u Dvorani umjetnosti u mađarskom gradu Szombathelyju, Rakoczi Ferenc u. 12, izložbu pod nazivom DOŠLO JE VRIJEME.
To je jubilarna izložba na kojoj  umjetnica predstavlja svoje nove radove u porculanu. Izložbu će otvoriti također znameniti mađarski keramičar Imre Schrammel a ostaje otvorena do 18. prosinca 2011.

Detaljno...
Photo
Izložba Marine Orlić

U organizaciji Centra za kulturu Općine Omišalj, u prostoru Galerije Lapidarij u Omišlju, u ponedjeljak, 13. lipnja 2011. u 20 sati  otvara  se izložba pod nazivom  REZOVI I CJELINE svestrane istarske umjetnice MARINE ORLIĆ, koja se na hrvatskoj likovnoj sceni afirmirala u području kiparstva i keramike, ali i restauratorstva i slikarstva.
Kustosica izložbe je Višnja Slavica Gabout a izložba ostaje otvorena do 28. lipnja 2011.

Detaljno...
Photo
Velika izlagačka aktivnost Velimira Vukićevića

Počasni član KERAMEIKONA, poznati umjetnik iz Beograda, Velimir Vukićević, ove je godine posebno aktivan sudjelujući na gotovo svim važnijim međunarodnim izložbama širom svijeta.
Njegovi radovi su izabrani u švicarskom Carougeu za izlaganje na INTERNATIONAL CERAMICS COMPETITION CAROUGE 2011, u mađarskom u Kecskemetu na INTERNATIONAL TRIENNIAL OF SILICATE ARTS, prošao je  sve selekcije za izlaganje u Tajvanu na International Ceramic Festival ,u Japanu na The 9th International Ceramics Competition, Mino, a u Koreji je na World Ceramic Biennalu 2011 Korea član izvršnog odbora manifestacije.
Među mnogim kandidatima odabran je i za sudjelovanje na simpoziju koji se u kolovozu 2011. održava u Römhildu u Njemačkoj

Detaljno...
Photo
Izložba u Višnje Naerlović i Mirjane Štimac u Vižinadi

Slikarica Mirjana Štimac i keramičarka Višnja Naerlović izlažu u  Vižinadi
u  izložbenom prostoru crkvice sv.Ivana Krstitelja odakle se prostire nezaboravni pogled na Motovun

Izložba ostaje otvorena do 15.srpnja 2011. godine.

Detaljno...
Photo
Poziv izraelskim keramičarima

Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor, Židovska ulica 4, 2000 Maribor i KERAMEIKON, Hrvatsko keramičarsko udruženje, Križanićeva 13, Varaždin objavljuju javni poziv članovima Izraelskog udruženja keramičara (CAAI) i ostalim izraelskim keramičarima da sudjeluju na projektu pod imenom «Predstavi se s najboljim».

Popratna slika: rad Yael Roll doniran Kerameikonovoj zbirci suvremene svjetske keramike

Detaljno...
Photo
Velimir Vukićević počasni član KERAMEIKONA

Poznati beogradski keramičar i profesor na Akademiji primijenjenih umjetnosti počasni je član KERAMEIKONA, Hrvatskog keramičarskog udruženja

Detaljno...
Photo
Znanstveni skup o lončarstvu u Beogradu

U Narodnom muzeju u Beogradu, uz podršku Ministarstva kulture RS i Univerziteta u španjolskom Cadizu, od 10. do 12. lipnja održana je međunarodna konferencija pod naslovom:
Tradicionalno lončarstvo - pogled iz etnoarheološkog ugla -  znanstvena istraživanja i zaštita nematerijalnog nasljeđa.
Na konferenciji su sudjelovali znanstvenici iz šireg mediteranskog područja, prostora bivše Jugoslavije kao i predstavnici Hrvatske.
Među ostalima, na skupu je Projekt građenja lončarske peći po uzoru na starorimsku lončarsku peć na lokalitetu rimskih iskopina, predstavila ravnateljica Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice, arheologinja Spomenka Vlahović.
Prezentaciju projekta kojeg su zajednički ostvarili Zavičajni muzej Varaždinske Toplice i KERAMEIKON, Hrvatsko keramičarsko udruženje u suradnji s Berndom Pfannkucheom,  pripremila je Blaženka Šoić Štebih, predsjednica KERAMEIKONA i članica
IAC-a,
Međunarodne akademije za keramiku iz Ženeve.

Detaljno...
Photo
Izložba keramike u Rijeci

U utorak, 5. srpnja, u 19 sati, u Konzervatorskom odjelu Rijeka, Užarska 26, otvara se izložba autorske keramike pod nazivom "Svevremene vatre".
Na izložbi uz ostale keramičare sudjeluju i članovi KERAMEIKONA,
Hrvatskog keramičarskog udruženja Vera Gambar Mišćević i
Mladen Ivančić

Detaljno...
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
19.03.2024 - 10:48