• KERAMEIKON

  • ART

  • Current
KERAMEIKON, Hrvatsko keramičarsko udruženje

je neprofitna umjetnička organizacija keramičara, lončara, likovnih stručnjaka, galerista, ljubitelja keramike, institucija, asocijacija i svih drugih zainteresiranih za promociju i unapređenje keramike kao specifične vrste umjetnosti.

Članovi
Udruženja su istaknuti keramičari iz Hrvatske ali i inozemstva.

 
Photo
Otvorena izložba KAO IGRAČKA iz serije KERAMEIKON & prijatelji VII.

U subotu, 18. prosinca 2010. otvorena je godišnja izložba članova KERAMEIKONA i drugih umjetnika, njih ukupno 66, iz Austrije, Belgije, Crne Gore, Njemačke, Italije, Slovenije, Srbije i Hrvatske.
Izložbi se pridružilo i petnaestak učenika viših razreda IV. Osnovne škole iz Varaždina
Iako je taj dan Varaždin bio zameten snijegom, na otvorenje koje se proteglo od 12 do 20 sati, pristigao je velik broj posjetilaca a stigli su i gosti iz Zagreba, Austrije i Slovenije.

Detaljno...
Photo
Izložba keramike u Samoboru

Polaznici Keramičarske radionice pri Dječjem vrtiću IZVOR u Samoboru, pripremili su izložbu keramike inspiriranu stvaralaštvom talijanskog umjetnika Riccarda Biavatija.
Izložba je otvorena u subotu, 4. prosinca 2010. u Gradskoj knjižnici u Samoboru, na Odjelu za djecu i mladež, Ljudevita Šmidhena 36.

Detaljno...
Photo
KERAMEIKON & prijatelji VII.

Ova tradicionalna sada i međunarodna izložba ove se godine odvija  pod naslovom
KAO IGRAČKA.
Organizator izložbe KERAMEIKON, Hrvatsko keramičarsko udruženje, okupilo je 66 umjetnika iz Austrije, Belgije, Crne Gore, Italije, Njemačke, Slovenije , Srbije i Hrvatske.
Izabranim umjetnicima pridružili su se i učenici viših razreda IV Osnovne škole iz Varaždina rukovođeni svojom nastavnicom likovnog odgoja Biserkom Vlahović.

Radove je odabrala Ivančica Cvitić Znidarčić a uvodni tekst u katalogu napisala  Blaženka Šoić Štebih, predsjednica KERAMEIKONA  i članica IAC-a, Međunarodne akademije za keramiku iz Ženeve.
Izožbu podupiru Grad Varaždin i Ministarstvo kulture RH

Detaljno...
Photo
Jaslice Margarete Krstić na međunarodnim izložbama u Rimu i Veroni

U studenom ove godine u Salli Bramante u Bazilici Santa Maria del Popolo u Rimu otvorena je 35. međunarodna izložba „100 PRESEPI“ gdje je na oko 350 kvadratnih metara postavljeno
oko 160 jaslica izrađenih u porculanu, keramici i drvu. Jaslice potječu iz raznih privatnih zbirki, vladinih agencija, lokalnih, talijanskih i inozemnih etnografskih muzeja i škola a
prisutne su i  jaslice pojedinih autora.
Među njima je i Margareta Krstić koja je izložila svojih 18 skulptura visokih 40 cm izrađenih u tehnici rakua te  keramičku sliku veličine 70x50cm.
O radu Margarete Krstić i njenim jaslicama snimljen je film koji se za vrijeme trajanja izložbe prikazuje na velikom panou na trgu ispred izložbenog prostora.
Umjetnica osim na ovoj izložbi u Rimu, već sedmu godinu izlaže i u Veroni na velikoj 27. međunarodnoj izložbi jaslica, uz ostalih 400 izlagača. Na 14 kvadrata izlaže svoje „Riječke jaslice“,  skulpture visoke 60 cm izrađene u njenom tipičnom
stilu u kojem pred svetom obitelji sve vrvi od morčića, patricija i patricijki, pastira, mljekarica, drvarica, vodarica i drugih likova s Grobnika, uz neizbježne simbole Rijeke i prigodnu ikonografiju.
Izložba se može razgledati svaki dan do 23. siječnja 2011. godine.

 

Detaljno...
Photo
Porculan i staklo Rosemarie Benedikt
Božićna izložba počasne članice KERAMEIKONA, Hrvatskog keramičarskog udruženja, Rosemarie Benedikt otvorit će se
u subotu, 11. prosinca 2010. od 10 do 20 h u atelieru umjetnice u Schönburgerstraße 34 u Beču.
Prigodni radovi u porculanu i staklu mogu se razgledati u nedjelju, 12 prosinca od 14 do 20 h, u ponedjeljak,13. prosinca od 12 do 20 h te još u utorak, 14. prosinca od 14 do 20 h.
Detaljno...
Photo
Izložba stakla Ljerke Njerš u GLIPTOTECI
U subotu, 11. prosinca 2010. u 12 sati u GLIPTOTECI HAZU, Medvedgradska 2 u Zagrebu, otvara se izložba stakla nastalog u umjetničkoj radionici poznate umjetnice Ljerke Njerš.
Izložba se može pogledati do 30. prosinca 2010.
Ista izložba bit će postavljena i u Muzeju antičkog stakla u Zadru, Poljana Zemaljskog odbora 1 od 3.svibnja do 3. lipnja 2011.
Detaljno...
Photo
Heidi Degenhardt izlaže u Reutlingenu u Njemačkoj
Godišnja izložba grupe GEDOK Reutlingen e.V iz Njemačke, kojoj pripada i Heidi Degenhardt, donatorica KERAMEIKONOVOJ zbirci suvremene svjetske keramike, otvara se u srijedu, 10. studenoga 2010. u Velikoj dvorani Spitalhofa u Reutlingen, Marktplatz
Izložba ostaje otvorena do 21. studenoga 2010.
Detaljno...
Photo
Izložba Jesúsa Castañóna
Španjolski umjetnik Jesús Castañón, donator KERAMEIKONOVOJ zbirci suvremene svjetske keramike izlaže svoju keramiku s još nekoliko umjetnika na "Vaselle d'Autore per il Vino", od 13. studenoga 2010. u Centro de Congresos del Hotel Tre Vaselle, de Torgiano u Italiji.
Detaljno...
Photo
Izložba Beatriz Trepat

Francuska keramičarka Beatriz Trepat, donatorica KERAMEIKONOVOJ zbirci suvremene svjetske keramike, zajedno s grupom drugih umjetnika sudjeluje na izložbi pod naslovom Bols.
Izložba se otvara 19. studenoga u 19 sati u galeriji Le Lavoir  3, rue de Bièvres - 92140 Clamart a ostaje otvorena do 12. prosinca 2010. godine

Detaljno...
Photo
Izložba Heide Nonnenmacher

Njemačka keramičarka Heide Nonnenmacher otvara 12. studenoga 2010 u 19 sati izložbu svojih OBJEKATA OD PORCULANA zajedno s DRVOREZIMA Michaela Hofmanna  u
Školskom muzeju  (Schulmuseum) u Ichenhausenu u Bavarskoj, Njemačka.
Izložba ostaje otvorena do 12. prosinca 2010.
Ova vrsna  keramičarka poznata je po svojim tečajevima o porculanu i staklu, od kojih će neke održati 2011. i u Varaždinu

Detaljno...
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
19.03.2024 - 11:55