• KERAMEIKON

  • ART

  • Current
KERAMEIKONOVA Zbirka suvremene svjetske keramike gostuje u Krapini
 

Prije dvanaest godina grupa varaždinskih entuzijasta kojima su se pridružili i drugi umjetnici iz Hrvatske ali i Gustav Weiß, keramičarska legenda iz Njemačke, osnovala je KERAMEIKON, Hrvatsko keramičarsko udruženje.
U neprofitnoj organizacija keramičara, lončara, likovnih stručnjaka, galerista, ljubitelja keramike i svih drugih zainteresiranih za promociju i unapređenje  keramike kao specifične vrste umjetnosti, okupile su se snage koje su si postavile vrlo visoke ciljeve koje uspješno ostvaruju organiziranjem tečajeva, seminara, škola, kolonija, radionica i drugih oblika edukacije, s posebnim naglaskom na mlade,  organiziranjem domaćih i međunarodnih izložbi, te cijelim nizom drugih aktivnosti.
Tokom godina nastala je vrlo značajna i vrijedna KERAMEIKONOVA Zbirka suvremene svjetske keramike koja sadrži više od 230 doniranih djela sa svih kontinenata. Sva djela  prošla su
stručnu selekciju ili su nagrađivana na KERAMEIKONOVIM međunarodnim izložbama, posebno na izložbi CERAMICA MULTIPLEX.

Zbirka se u ciklusima, stalno izlaže u KERAMEIKONOVOJ Galeriji K10
u Kukuljevićevoj 10
u Varaždinu.

Od 7. rujna do 15. listopada 2013. dio Zbirke ugošćuje Pučko otvoreno učilište Krapina i njegova Galerija grada Krapine.
Za tu priliku  Blaženka Šoić Štebih i Danijela Pičuljan
pripremile su i postavile djela 45 umjetnika  iz 21 zemlje svijeta i Hrvatske. Sve su to radovi koji su donirani Zbirci 2012. godine a sami po sebi govore koliko je keramika uzbudljiva, raznovrsna i posve specifična vrsta umjetnosti. Radovi će publici pružiti priliku da upozna najrazličitije autorske pristupe kao i raznovrse tehnike izrade keramike. Današnja velika mogućnost brze komunikacije omogućila je KERAMEIKONU, Hrvatskom keramičarskom udruženju da se na  području keramike poveže sa gotovo  cijelim svijetom ali i da keramiku i u fizičkom smislu približi našoj kulturnoj javnosti jednako kao što informaciju o aktivnostima hrvatskih keramičara putem svoje mrežne stranice www.kerameikon.com  pronosi svijetom.

DOBRO DOŠLI NA OTVORENJE IZLOŽBE U ATRIJU  GALERIJE GRADA KRAPINE, U SUBOTU, 7. RUJNA U 19,30 SATI U !

23.06.2024 - 22:48