• KERAMEIKON

  • ART

  • Current
KERAMEIKON& prijatelji VII. (2010.)

Međunarodna izložba keramike i  drugih umjetničkih izraza KERAMEIKON & prijatelji VII  ove se godine odvija  pod naslovom
KAO IGRAČKA.
Organizator izložbe KERAMEIKON, Hrvatsko keramičarsko udruženje, okupilo je 66 umjetnika iz Austrije, Belgije, Crne Gore, Italije, Njemačke, Slovenije , Srbije i Hrvatske.
Izabranim umjetnicima pridružili su se i učenici viših razreda IV Osnovne škole iz Varaždina rukovođeni svojom nastavnicom likovnog odgoja Biserkom Vlahović.
Radove je odabrala Ivančica Cvitić Znidarčić a uvodni tekst u katalogu napisala  Blaženka Šoić Štebih, predsjednica KERAMEIKONA  i članica IAC-a, Međunarodne akademije za keramiku iz Ženeve.
Otvorenje izložbe odnosno svojevrsni vernissage predviđen je za subotu, 18. prosinca u vremenu od 12 do 20 sati u KERAMEIKONOVOM STUDIJU ZA KERAMIKU u Križanićevoj ulici 11 u Varaždinu.
Izložba će se moći pogledati od 20. do 23. prosinca 2010. i od 10.siječnja do 15. veljače 2011.radnim danom od 17 do 19 sati, subotom od 10 do 12 sati a nedjeljom je zatvorena.

Svojevrsna poslastica predviđena je u obliku kratkih radionica koje će se pod naslovom
Izradi svoju igračku
održavati srijedom 12, 19, i 26. siječnja te 2. i 9. veljače 2011.
 od 18 do 19 sati.
Zainteresirani se mogu prijaviti na telefon: 091 1 744 000 ili e-mail: info@kerameikon.com

Zatvaranje izložbe ili finissage predviđeno je za subotu,
12. veljače 2011. od 16 do 18 sati.

Dobrodošli na čaj i kolačiće melange !

Izložbu  podupiru Grad Varaždin i Ministarstvo kulture RH

 

   
Photo
 
Izabrani umjetnici
Selektorica izložbe Ivančica Cvitić Znidarčić odabrala je radove slijedećih umjetnika iz Austrije, Belgije, Crne Gore, Italije, Slovenije i Hrvatske.
Uz njih na izložbi sudjeluje i 15 učenika IV Osnovne škole iz Varaždina koji su svoje radove izradili pod stručnim nadzorom svoje nastavnice likovnog odgoja Biserke Vlahović.
Photo
 
Radovi sudionika izložbe
Na izložbi sudjeluje 66 umjetnika iz
Austrije, Belgije, Crne Gore, Italije, Njemačke, Slovenije, Srbije i Hrvatske
Photo
 
Radovi učenika IV. Osnovne škole iz Varaždina
Pod rukovodstvom svoje nastavnice likovnog odgoja Biserke Vlahović 15 učenika izradilo je radove za izložbu KAO IGRAČKA
Photo
 
Uvodni tekst u katalogu
O temi i izložbi piše Blaženka Šoić Štebih, predsjednica KERAMEIKONA, Hrvatskog keramičarskog udruženja i članica IAC-a, Međunarodne akademje za keramiku iz Ženeve.
Photo
 
Pozivnica na izložbu KAO IGRAČKA
Photo
 
Katalog izložbe KAO IGRAČKA
Photo
 
Otvorenje izložbe i šetnja izložbom
Photo
 
Vrtić ČIRA ČARA u posjetu i radionicama

Djeca i tete iz varaždinskog vrtića ČIRA ČARA posjetili su izložbu KAO IGRAČKA i sudjelovali na dvjema radionicama koje su organizirane posebno za njih

Photo
 
Posjet djece iz Centra Tomislav Špoljar iz Varaždina

Polaznici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar iz Varaždina, predvođeni svojom logopedinjom Gordanom Labaš , izložbu KAO IGRAČKA posjetili su 26. siječnja 2011.
Zgodno je napomenuti da je tokom izložbe svim posjetiocima pružena prilika da svojim malim novčanim prilogom u ADVENTSKU KOŠARICU potpomognu različite aktivnosti ove škole za djecu s teškoćama u razvoju. Svaki donator za uzvrat je mogao odabrati darak koji su izradila djeca.

Photo
 
Radionice

ZAnimanje za radionice koje prate izložbu KAO IGRAČKA  bilo je veliko.
I veliki i mali budući keramičari pokazali su svoju kreativnost 12, 19. i 26.siječnja a preostale radionice održat će se 2. i 9. veljače 2011.
Ono što je nastalo na radionicama svi će moći pogledati 12. veljače  2011. od 16 do 19 sati kad je najavljeno zatvaranje izložbe uz druženje.
Svaki od autora moći će svoj uradak ponijeti kući kao trajnu uspomenu na sudjelovanje na keramičarskoj radionici

29.03.2024 - 10:47