• KERAMEIKON

  • ART

  • Current
Godišnja skupština u KERAMEIKONU
 

Zapisnik s izvještajne redovne godišnje Skupštine KERAMEIKONA – Hrvatskog keramičarskog udruženja 

U petak, 4. svibnja 2012.. godine, održana je redovna  Godišnja skupština  KERAMEIKONA, Hrvatskog keramičarskog udruženja.
Kao što izvještava Željka Bračko, dopredsjednica Udruženja: «Tokom cijelog razdoblja koje je proteklo od Godišnje skupštine održane 6. svibnja 2011. održan je cijeli niz radionica, prezentacija i izložbi o čemu je članove Skupštine vrlo detaljno izvijestila predsjednica  Udruženja Blaženka Šoić Štebih.
Nakon uvodnih radionica keramike u razdoblju od ožujka do lipnja prošle godine uslijedila je kulminacija – gradnja peći od papira 18. lipnja 2011 uz veliki odaziv keramičara iz Zagreba i Varaždina kao i polaznica tečajeva.
Zatim je izložba KAO IGRAČKA na kojoj su izlagali brojni  izlagači iz Slovenije, Hrvatske, Italije, Crne gore gostovala Zavičajnom muzeju Imotski od 18. svibnja do 26. lipnja 2011.
Uslijedila je prezentacija gradnje starorimske peći u Beogradu na međunarodnom skupu koju je predstavila članica Udruženja,
ravnateljica Zavičajnog muzeja u Varaždinskim Toplicama,
Spomenka Vlahović, a prezentaciju je pripremila gđa Blaženka Šoić

Štebih.
Cijelo je ljeto 2011. bilo u znaku kontakata s Izraelskim Udruženjem CAAI i njihovim pojedinačnim članovima zbog izložbe u Sinagogi u Mariboru 2012. s temom Predstavi se onim u čemu si najbolji.
U isto vrijeme , cijelo to vrijeme, predsjednica Udruženja pripremala je materijale z a IV. Međunarodni festival postmoderne keramike i izložbu CERAMICA MULTIPLEX 2012. Taj golemi posao obuhvaćao je fotografiranje Varaždina, obradu materijala o Varaždinu i postavljanje na web gdje je postavljena posebna aplikacija u tu svrhu. Tema izložbe „U svom gradu pronađi moj grad“ privukla je veliku pozornost keramičara.
Na izložbi IN SIDE OUT koja je u Kapfenbergu održana od 30. rujna do 06. studenog  žiri je odabrao i radove  Blaženka Šoić Štebih i Danijela Pičuljan.
Ta vrijedna i prekrasna izložba održana je u organizaciji Udruženja i u prostoru Gradskog muzeja Varaždin, u Palači Herzer , od 03. do 31. prosinca 2011. Otvorenju izložbe prisustvovali supredstavnici  Kapfenberga na čeli s dr. Josefom Kaltenböckom  koji je isto tako  veliku međunarodnu izložbu  CERAMICA MULTIPLEX 2012.  da gostuje  u Kapfenbergu.
Izložba izraelskih keramičara organizirana je  u Sinagogi u Mariboru u suradnji s Centrom za judovsku kulturnu dediščinu  i otvorena je 5. travnja  i trajat će do 15. lipnja 2012. kada se seli u Varaždin.
Jednoglasno je prihvaćen i  financijski izvještaj koji je podnijela Danijela Pičuljan, dopredsjednica i rizničarka Udruženja  a Vlasta
Gverić, tajnica Udruženja izvjestila je prisutne da Nadzorni odbor nije imao primjedaba na rad Udruženja u proteklom razdoblju.
Prijedlog programa za naredno vremensko razdoblje iznijela je predsjednica Udruženja  Blaženka Šoić Štebih. 
Za
10. lipnja ove godine planira se susret sa slovenskim keramičarirma  u Mariboru kojem će se pridružiti i ULUPUHOVA Sekcija ta keramiku staklo i porculan.
Krajem lipnja
planira se izložba i susret u Badenwürtenbergu gdje će sudjelovati  izabrane članice keramičarke Sanja Stani, Ivančica Cvitić
Znidarčić, Danijela Pičuljan i Blaženka Šoić Štebih koja će tamo održati i predavanje o hrvatskoj keramici, desetogodišnjem radu  Udruženja i starorimskoj peći izgrađenoj u Varaždinskim Toplicama.
Cijelo to vrijeme teći će i pripreme za veliku izložbu CERAMICA MULTIPLEX 2012. čije je otvorenje zakazano za 25. kolovoza u Gradskom muzeju Varaždin uz Garden Party u vrtu obitelji Šoić i
Artist Day koji je planiran za dan nakon otvaranja izložbe također u GMV.
U pregovorima je i sudjelovanje na izložbi u Vallaurisu.
Od 16. studenog 2012. do 06. siječnja 2013.  izložba  CERAMICA MULTIPLEX 2012. bit će postavljena  u Kapfenbergu.
Program za 2013, prema riječima predsjednice Udruženja, neće biti opsežan kao ove godine zbog izostanka materijalne pomoći ,
već će se održavati tematske i specijalističke radionice uz sudjelovanje stranih predavača. Postoji i ideja o projektu Noć keramike –vatrena figura i dr.
Tradicionalna izložba „KERAMEIKON & prijatelji“ bit će u prosincu 2012.
Umjetnički savjet KERAMEIKONA izabrao je a Skupština potvrdila,  pet novih članica.
To su  Vilena Brukete Matković iz Viškova ,

Karmen Šarman iz Varaždina,
Tatjana Rukavina iz Zagreba,
Branka Ris iz Bakra i
Sanja Perko iz Sesveta.

Pod točkom „Razno“  raspravljano je o problemima vezanim uz KERAMEIKONOVU zbirku suvremene svjetske keramike pa je
predloženo da se tijekom 2013, Zbirka djelomično predstavlja javnosti dok se ne nađe trajno rješenje za njen smještaj na nivou grada.»

20.04.2024 - 00:46